Administration of access rights to the corporate network with the integrated automation of the bank - Chaplyga, V.; Nyemkova, E.; Ivanishin, S.; Shandra, Z. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
The article is devoted to the administration of access rights in Role-Based model Access Control to the corporate banking networks. Four main functional roles are offered in accordance with the international standard CobiT. The problem of remote connectivity to information resources of banks in terms of security is similar to the problem BYOD. There are proposed an algorithm of the automated control of remote access. The algorithm is based on the separation of the work area in the virtual space of the bank's server. The mathematical model of access for basic functional roles is presented. Запропоновано адміністрування множин прав доступу до корпоративної банківсь- кої мережі згідно з моделлю Рольового розподілу доступом. Розглянуто чотири основні функціональні ролі за міжнародним стандартом CobiT. Проблема безпеки віддаленого доступу до інформаційних ресурсів банку аналогічна проблемі BYOD. Запропоновано алгоритм автоматизованого контролю за віддаленого доступу. Алгоритм розроблено на підставі поділу робочої та віртуальної областей серверу банку. Запропоновано математичну модель доступу для чотирьох основних функціональних ролей.
Адміністрування прав доступу до корпоративної мережі з комплексною автоматизацією банку
Keywords: integrated automation of the bank; functional roles: governance; management; audit; execution; hierarchy of roles; BYOD; Role-Based model Access Control; комплексна автоматизація банку; функціональні ролі: керівництво; менеджмент; аудит; виконання; ієрархія ролей; BYOD; модель Рольового розподілу доступом