Розроблення системи розпізнавання людських облич для відеоспостереження - Курта, І. В.; Лагун, А. Е. (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Досліджено принципи побудови систем спостереження та розпізнавання об’єктів. Наведено класифікацію способів розпізнавання людських облич. Проаналізовано роботу мережі прогресивного калібрування (ПКМ) для розпізнавання людських облич. Розроблено алгоритм розпізнавання облич, створено програмну систему розпізнавання облич і проведено її тестування.

In the article were researched the principles of building systems for observation and recognition of objects. Also we have given the classification of human faces recognition methods. Authors have analized the features of operetion for the progressive calibration network (PCN) for human face recognition. And finally has been created and tested the developed face recognition algorithm as the realized software system.
Establishment of a facing recognition system for video observation
Keywords: зображення; алгоритм; розпізнавання облич; база даних; нейронна мережа; штучний інтелект; клієнт; сервер; image; algorithm; face recognition; database; neural network; artificial intelligence; client; server; 68.004.93