Організування логістичної діяльності на ТОВ «ДУНАПАК-УКРАЇНА» - Чорний, Андрій Ростиславович; Chornyi, Andrii Rostyslavovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Чорний А.Р., Гречин Б.Д. (керівник). Організування логістичної діяльності на ТОВ «ДУНАПАК-УКРАЇНА». Бакалаврська кваліфікаційна робота. – Національний університет «Львівська політехніка», Львів, 2025. Розширена анотація У сучасних умовах постійної змінності ринкового середовища підприємства стикаються з численними труднощами, серед яких одним із ключових викликів є організація логістики. Ця сфера має вирішальне значення для забезпечення ефективного функціонування бізнесу. Логістична діяльність підприємства виступає важливим чинником підвищення ефективності роботи, зміцнення конкурентоспроможності та збільшення прибутковості [1]. Воєнні умови призводять до непередбачуваних викликів у сфері логістики підприємств. Надзвичайна нестабільність, перебої в ланцюгах постачання та загроза життю і безпеці працівників значно ускладнюють забезпечення необхідних ресурсів і ефективне управління поставками. У таких обставинах підприємства змушені постійно аналізувати ситуацію та адаптувати свої логістичні стратегії, щоб зберігати ефективність і безперервність діяльності навіть у складних умовах воєнного конфлікту [2]. Сучасні логістичні стратегії орієнтовані на досягнення таких цілей, як оптимізація витрат, покращення якості обслуговування клієнтів, збільшення прибутковості та формування конкурентних переваг. Проте вони не є універсальними, що створює можливість для їх подальшого вдосконалення або комбінування залежно від специфіки бізнесу. Зовнішні фактори, активна взаємодія зі стейкхолдерами та впровадження інноваційних логістичних технологій значною мірою впливають на процес розроблення стратегій розвитку сучасних підприємств. У зв’язку з цим надзвичайно важливо регулярно проводити комплексний аналіз доступних даних і модернізувати бізнес-процеси шляхом їхньої автоматизації [3]. 5 З огляду на воєнний стан та супутні ризики, бізнесу важливо відновлювати значення ефективної логістичної діяльності. Це містить надання клієнтам широкого асортименту продукції, створення єдиного закупівельного центру для торгових посередників, впровадження гнучких фінансових програм, забезпечення конкурентних цін, організацію доставки з гнучким графіком, швидкий пошук та ефективне управління виконанням замовлень [4]. Стрімкий розвиток сучасної світової торгівлі супроводжується значним зростанням обсягів запланованих операцій та розширенням географічних напрямів вантажоперевезень. Це зумовлює актуальність швидкого, точного й своєчасного вирішення питань, пов’язаних із транспортуванням сировини, напівфабрикатів і готової продукції між бізнес-партнерами. В умовах посилення конкуренції на ринку суттєву роль у сфері аутсорсингових логістичних послуг відіграють професійні транспортно-експедиційні компанії. При виборі партнера для надання таких послуг необхідно враховувати низку важливих критеріїв, зокрема рівень професійної компетенції персоналу, наявність власної сучасної матеріально-технічної бази, оптимальне співвідношення вартості та якості сервісу, а також репутацію й відгуки інших учасників ринку [5]. Об’єкт дослідження – організування логістичної діяльності ТОВ «Дунапак-Україна». Предмет дослідження – оптимізація системи організування логістичної діяльності ТОВ «Дунапак-Україна». Мета дослідження – аналіз системи організування логістичної діяльності ТОВ «Дунапак-Україна» на українському ринку картонної тари. Результати дослідження. Описано та систематизовано основні логістичні процеси виробничого підприємства, обґрунтовано важливість оптимального організування логістичних процесів на підприємстві, розглянуто шляхи та інструменти оптимізації логістичних процесів на виробничому підприємстві. Проаналізовано планово-економічну діяльність ТОВ «Дунапак-Україна», 6 описано та проаналізовано логістичну діяльність ТОВ «Дунапак-Україна», досліджено галузь функціонування ТОВ «Дунапак-Україна». Обґрунтовано напрями оптимізації системи збуту ТОВ «Дунапак-Україна» через передавання системи транспортування на аутсорсинг. На підставі зважених експертних оцінок здійснено вибір транспортної компанії рівня 3PL.

Chornyi A.R., Hrechyn B.D. (supervisor). Organizing logistics activities at «DUNAPACK-UKRAINE» LLC. Bachelor's qualification work. – Lviv Polytechnic National University, Lviv, 2025. Extended abstract. In today's constantly changing market environment, enterprises face numerous difficulties, among which one of the key challenges is the organization of logistics. This area is crucial for ensuring the effective functioning of the business. The logistics activities of the enterprise are an important factor in increasing the efficiency of work, strengthening competitiveness and increasing profitability [1]. Wartime conditions present unpredictable challenges to the logistics of enterprises. Extreme instability, disruptions in supply chains, and threats to the lives and safety of workers make it much more difficult to secure the necessary resources and effectively manage supplies. In such circumstances, enterprises are forced to constantly analyze the situation and adapt their logistics strategies to maintain efficiency and continuity of operations even in the difficult conditions of military conflict [2]. Modern logistics strategies are focused on achieving such goals as cost optimization, improving the quality of customer service, increasing profitability and creating competitive advantages. However, they are not universal, which creates the opportunity for their further improvement or combination depending on the specifics of the business. External factors, active interaction with stakeholders and the introduction of innovative logistics technologies significantly influence the process of developing development strategies for modern enterprises. In this regard, it is extremely important to regularly conduct a comprehensive analysis of available data and modernize business processes by automating them [3]. Given the state of war and the associated risks, it is important for businesses to restore the importance of effective logistics activities. This includes providing customers with a wide range of products, creating a single purchasing center for 9 resellers, implementing flexible financial programs, ensuring competitive prices, organizing delivery with a flexible schedule, fast search and effective order fulfillment management [4]. The rapid development of modern world trade is accompanied by a significant increase in the volume of planned operations and the expansion of geographical directions of cargo transportation. This makes it urgent to quickly, accurately and timely resolve issues related to the transportation of raw materials, semi-finished products and finished products between business partners. In the context of increasing competition in the market, professional freight forwarding companies play a significant role in the field of outsourcing logistics services. When choosing a partner for the provision of such services, it is necessary to take into account a number of important criteria, in particular, the level of professional competence of personnel, the availability of its own modern material and technical base, the optimal ratio of cost and quality of service, as well as the reputation and reviews of other market participants [5]. Study object – the organization of logistics activities at «DUNAPACK-UKRAINE» LLC. Scope of research – the optimization of the logistics organization system at «DUNAPACK-UKRAINE» LLC Goal of research: to analyze the system for organizing the logistics activities at «DUNAPACK-UKRAINE» LLC in the Ukrainian cardboard packaging market The research findings. Describedand systematized the main logistics processes of a manufacturing enterprise, substantiated the importance of optimal organization of logistics processes at the enterprise, considered ways and tools for optimizing logistics processes at a manufacturing enterprise. The planned and economic activities at «DUNAPACK-UKRAINE» LLC were analyzed, the logistics activities at «DUNAPACK-UKRAINE» LLC were described and analyzed, the field of operation at «DUNAPACK-UKRAINE» LLC was investigated. The directions for optimizing the sales system at «DUNAPACK-UKRAINE» LLC through outsourcing the 10 transportation system were substantiated. Based on weighted expert assessments, a 3PL level transport company was selected
Organizing logistics activities at “DUNAPACK-UKRAINE” LLC
Keywords: 6.073.00.00; виробниче підприємства; логістична діяльність; картонна тара; логістична структура; система збуту; manufacturing enterprise; logistics activities; cardboard packaging; logistics structure; sales system