Обґрунтування ліквідаційної вартості основних засобів - Загорська, Т. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Запропоновано систему показників, методів і моделей дослідження амортизаційного процесу складних економічних систем. Введено поняття “амортизаційна ліквідаційна вартість основних засобів” і “уречевлена форма амортизаційних відрахувань”. Запропоновано метод визначення цих показників з урахуванням вибуття існуючих основних засобів та ліквідаційної амортизаційної вартості. The system of indexes, methods and models of research of depreciation process of the difficult economic systems is offered. Notion is entered “depreciation liquidating value of basic facilities” and “materialized form of depreciation deductions”. The method of determination of these indexes is offered taking into account leaving of existent basic facilities and liquidating depreciation value.