Попередня пропозиція принципів архітектурної типології відкритих та “ландшафтних” театрів - Проскуряков, В. І.; Гуменник, І. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Розглянуто існуючу класифікацію відкритих театрів у сучасних умовах, попередньо систематизовано основні принципи типології відкритих та ландшафтних театрів з врахуванням місця їх розташування, визначені основно критерії при виборі оптимальної концепції проектування театрально-видовищної споруди відкритого типу. The existing classification of open-air theatres in modern previous typology of the basic principles of open-air and landscape theatres are analyzed, taking into account their location, the basic criteria for choosing the optimal concept design of outdoor theatrical and entertainment buildings are established.
Keywords: відкритий “ландшафтний” театр; типологія; сценічний майданчик; архітектурне середовище; open-air “landscape” theater; typology; stage area; architectural environment