Онтологічна структура буття - Бернюков, Анатолій (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
У статті на межі філософії, науки та релігії аналізується сутність буття, як основної онтологічної категорії. При цьому, автором, який притримується ідеалістичної позиції, буття розглядається як бінарність належного та сущого, в якій належне через відповідну інформаційну заданість формує із матерії суще, відповідним чином його конструюючи. Окремо звертається увага на те, що із появою людини як активного творця духовного підґрунтя нашого світу, ідеальна частина світу пристосовується до потреб соціуму, що, однак, може спричинити конфлікт із початковою програмою розвитку буття, закладеної Абсолютом. The author analyses the essence of being as a basic ontological category in the context of intersection of philosophy, science and religion. Thus, the author who has idealistic position considers the being as binary and a proper thing, in which the first through relevant information preconceived forms of matter, second, properly, designing it. Also the author draws attention to the fact that since the advent of man as active creator of the spiritual foundation of our world, the ideal of the world conforms to the needs of society, which, however, may cause a conflict with the original program of being laid the Absolute.
The ontological structure of being
Keywords: онтологія; буття; суще; належне; ніщо; ontology; being; nothing; proper; real