Напружено-деформований стан підсилених залізобетонних труб при дії змінних навантажень і впливів - Рибак, Роман Тарасович (Національний університет «Львівська політехніка», 2025)
Дисертація присвячена дослідженню напружено-деформованого стану підсилених залізобетонних труб та вдосконаленню методів їх підсилення. The dissertation is dedicated to the investigation of the stress-strain state of strengthened reinforced concrete pipes and the enhancement of strengthening methods.
Stress-strain state of strengthened reinforced concrete pipes under variable loads and impacts
Keywords: арматурний каркас, водопропускна труба, довговічність, залізобетон, гільзування, метод скінченних елементів, міцність, надійність, напружено-деформований стан, підсилення, пошкодження, ремонт, скінченноелементна модель, теоретичні та експериментальні дослідження, температурні впливи, armature cage, culvert pipe, durability, reinforced concrete, sleeving, finite element method, strength, reliability, stress-strain state, strengthening, damage, repair, finite element model, theoretical and experimental research, temperature effects; 624.012.3/.4