Інституціоналізм та конвергенція як теоретична база розробки стратегії розвитку - Орловська, Ю. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Доведено необхідність системного підходу до проблеми розробки стратегії розвитку суспільства не тільки з урахуванням економічних, але й політичних, соціально-психологічних, історико-географічних, правових та інших чинників, що є основою теорії інституціоналізму, з точки зору оптимального устрою в теорії конвергенції. Author proves the necessity of system-formatted point of view about the society development strategy, which means taking not only the economic component into, but also the political, social, psychological, historical, geographical, legal and the other ones (institutionalizm theory). These components of strategy are supplemented with main ideas of optimum society arrangement in convergence theory.