Фізичні властивості канонічних 2'-дезоксирибонуклеотидів - Ніколаєнко, Тимофій; Булавін, Леонід; Говорун, Дмитро (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Вивчено фізичні властивості канонічних 2'-дезокси-рибонуклеотидів (ДРН) – структурних ланок ДНК: вплив водного оточення, структурну нежорсткість їхніх ДНК- подібних конформерів; специфічні нековалентні взаємодії, що стабілізують енергетично найвигідніші конформації у вільному стані.
Keywords: ДНК; 2'-дезоксирибонуклеотид; релаксована силова стала; структурна мінливість; H-зв’язки