Застосування онтологій і метамоделей для динамічної інтеграції слабоструктурованих даних - Берко, А. Ю.; Кушнірецька, І. І.; Кушнірецька, О. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
системи динамічної інтеграції слабоструктурованих даних. Описано процес перетворення слабоструктурованих даних на структуровану інформацію. Розглянуто динамічну інтеграцію слабоструктурованих даних на різних рівнях складності: фізичному, логічному і глобальному. This paper reviews the opportunities of the use of ontologies and meta-models for the creation of the system of dynamic integration of semistructured data. The process of the converting semistructured data into the structured information has been described. The dynamic integration of semistructured data at different levels of complexity (physical, logical and global) has been considered.
Keywords: динамічна інтеграція; онтологія; метамодель; web-система; dynamic integration; ontology; meta-model; web-system