Міцність та деформативність похилих перерізів сталебетонних балок з жорсткими торцевими упорами - Клименко, Ф. Є.; Шмиг, Р. А.; Фамуляк, Ю. Є.; Олексин, Г. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Висвітлено вплив жорстких торцевих упорів на міцність та деформативність похилих перерізів сталебетонних балок. Встановлено, що наявність торцевого упору у сталебетонних елементах істотно впливає на роботу похилих перерізів останніх при плечах зрізу c < 2,4h0 та за умови l/h < 10. Запропоновано удосконалення до методики інженерного розрахунку міцності похилих перерізів та прогинів сталебетонних балок з торцевими упорами та фізична модель роботи таких елементів. In article describes influence rigid butt-end stops on durability and deformation of inclined sections steel and concrete beams. It is revealed, that the presence of a rigid butt-end stops in steel and concrete elements essentially influences work of inclined sections last at shoulders of cut c < 2,4h0 and under condition of l/h < 10. It is prepositional improvement to methods of engineering calculate of inclined sections and sagging steel and concrete beams with butt-end stops and physical model the same elements.