Маркетингова діяльність ДП "СУНДC ТЕКСТИЛЬ УКРАЇНА" КОМПАНІЇ "СУНДС ТЕКСТИЛЬ А/С" - Кравчук, Денис Олегович; Kravchuk, Denys Olehovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У сучасних умовах трансформації економіки, зростання ролі цифрових технологій та інтеграційних процесів у глобальному просторі, маркетинг набуває нових функціональних акцентів [1]. Маркетингова діяльність сучасного підприємства є комплексною системою, що охоплює не лише реалізацію товару або послуги, а й формування стійкої взаємодії з цільовими групами споживачів, управління інформаційними потоками, адаптацію до ринкових змін та розробку механізмів підвищення конкурентоспроможності [2;3]. У своїй основі маркетинг виконує функцію сполучної ланки між виробничо-операційною частиною бізнесу та ринковим середовищем, акумулюючи зворотний зв’язок від клієнтів і трансформуючи його в рішення щодо розвитку продукту, сервісу та логістики [4;5]. Особливого значення набуває адаптація маркетингових стратегій до специфіки функціонування дочірніх структур міжнародних компаній, які працюють на локальних ринках. Об’єкт дослідження – діяльність ДП «СУНДС ТЕКСТИЛЬ УКРАЇНА» як дочірня компанія міжнародного виробника текстилю «СУНДС ТЕКСТИЛЬ А/С». Предмет дослідження – комплекс заходів і рішень, пов’язаних із реалізацією маркетингової діяльності ДП «СУНДС ТЕКСТИЛЬ УКРАЇНА» в умовах обмеженого автономного управління маркетингом. Мета дослідження: дослідження особливостей маркетингової діяльності ДП «СУНДC ТЕКСТИЛЬ УКРАЇНА» компанії «СУНДС ТЕКСТИЛЬ А/С» та формування пропозицій щодо його вдосконалення з урахуванням специфіки функціонування підприємства у форматі дочірньої структури міжнародної компанії. Результати дослідження. 5 В роботі розкрито сутність та значення маркетингової діяльності підприємства, а також особливості маркетингової діяльності дочірніх структур міжнародних компаній, які працюють на локальних ринках. Проведено аналіз виробничо-господарської та маркетингової діяльності ДП «СУНДC ТЕКСТИЛЬ УКРАЇНА» компанії «СУНДС ТЕКСТИЛЬ А/С». В третьому розділі розроблено рекомендації для покращення організації маркетингової діяльності ДП «СУНДС ТЕКСТИЛЬ УКРАЇНА» шляхом оптимізації логістичної взаємодії, цифровізації окремих процесів комунікації та підвищення якості клієнтського обслуговування.
Marketing activities of SUNDS TEXTILE UKRAINE SE of SUNDS TEXTILE A/S COMPANY
Keywords: 6.075.00.00; маркетингова діяльність; якість; клієнт; дочірня компанія; стандарти обслуговування