Аналіз методів визначення загальної твердості води - Лалак, Наталія; Походило, Євген (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
Розглянуто основні методи вимірювання твердості води, вказано їхні недоліки та переваги. Наведена класифікація цих методів. Рассмотрены основные методы измерения жесткости воды, указаны их недостатки и преимущества. Приведена классификация этих методов. The basic method of measuring of hardness of water are considered, their advantages are indicated.