Українська музика як новий спосіб міжнародної комунікації та дипломатії - Цвіркун, Юрій Віталійович; Tsvirkun, Yurii Vitaliiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
У бакалаврській кваліфікаційній роботі, у процесі дослідження розкрито тему «Українська музика як новий спосіб міжнародної комунікації та дипломатії». Метою роботи є дослідження ролі української музики як ефективного інструменту міжнародної комунікації та дипломатії. У Розділі 1 подано історичний аспект музики, як засобу комунікації. Також було подано поняття культурної дипломатії: цілі та завдання, інструменти та методи приклади культурної дипломатії та роль культурної дипломатії в сучасному світі У Розділі 2 було досліджено традиційну українську музику та її особливості, фольклорні колективи та виконавців, впливи інших культур на українську музику, тенденції та жанри сучасної української музики Розділ 3 розповів про популярність української музики за кордоном, Щедрик, а також приклади використання української музики в міжнародних проектах. Розділ 4 присвячено ролі української музики у міжнародних відносинах, використання музики у дипломатичних заходах та культурних програмах. У Розділі 5 є приклади міжнародних комунікаційних проектів, що пов'язані з українським мистецтвом та музикою зокрема. Предславлений також вплив української музики на формування міжнародного іміджу України та показані переваги та виклики української музичної дипломатії. Останній, Розділ 6 розкриває стратегії та рекомендації щодо розвитку української музичної дипломатії.

In the bachelor’s thesis, the research explores the topic "Ukrainian Music as a New Means of International Communication and Diplomacy." The aim of the work is to investigate the role of Ukrainian music as an effective tool for international communication and diplomacy. Chapter 1 provides a historical perspective on music as a means of communication. It also presents the concept of cultural diplomacy: its goals and objectives, tools and methods, examples of cultural diplomacy, and the role of cultural diplomacy in the modern world. Chapter 2 examines traditional Ukrainian music and its features, folk groups and performers, the influences of other cultures on Ukrainian music, and trends and genres in contemporary Ukrainian music. Chapter 3 discusses the popularity of Ukrainian music abroad, including "Shchedryk," and provides examples of the use of Ukrainian music in international projects. Chapter 4 is dedicated to the role of Ukrainian music in international relations, the use of music in diplomatic events, and cultural programs. Chapter 5 provides examples of international communication projects related to Ukrainian art and music in particular. It also illustrates the influence of Ukrainian music on the formation of Ukraine's international image and highlights the advantages and challenges of Ukrainian musical diplomacy. The final, Chapter 6, reveals strategies and recommendations for the development of Ukrainian musical diplomacy.
Ukrainian Music as a New Way of International Communication and Diplomacy
Keywords: 6.291.00.02; дипломатія; музика; традиції; війна; культурна дипломатія; творчість; міжнародні відносини; diplomacy; music; traditions; war; cultural diplomacy; creativity; international relations