Method of integral equations in the polytropic theory of stars with axial rotation. II. Polytropes with indices n > 1 - Ваврух, М. В.; Дзіковський, Д. В.; Vavrukh, M. V.; Dzikovskyi, D. V. (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Запропоновано новий спосіб знаходження розв’язків нелінійних рівнянь рівноваги для обертових політроп, що грунтується на самоузгодженому описі внутрішньої області та периферії при використанні інтегральної форми рівнянь. Розраховано залежність геометричних параметрів, форми поверхні, маси, моменту інерції і сталих інтегрування від кутової швидкості для індексів n = 2.5 і n = 3.

A new method for finding solutions of the nonlinear equilibrium equations for rotational polytropes was proposed, which is based on a self-consistent description of internal region and periphery using the integral form of equations. Dependencies of geometrical parameters, surface form, mass, moment of inertia and integration constants on angular velocity were calculated for indices n = 2.5 and n = 3.
Метод інтегральних рівнянь у політропній теорії зір з осьовим обертанням. II. Політропи з індексами n > 1
Keywords: зорі-політропи; неоднорідні еліпсоїди; осьове обертання; рівняння механічної рівноваги; стабільність зір; polytropic stars; heterogeneous ellipsoids; axial rotation; mechanical equilibrium equation; stability of stars