Особливості договору морського чартеру - Несімко, О. Д. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Найбільшого поширення договори чартеру набули у сфері морських та повітряних перевезень. Проте, незважаючи на те, що договори морського та повітряного чартеру мають однакову правову природу, вони мають багато відмінностей. Це пояснюється, зокрема, тим, що технічні та економічні характеристики повітряних перевезень істотно відрізняються від характеристик морських. Розглядаються юридична характеристика морського чартеру, його особливості та місце у системі договірного права. Наибольшее распространение договоры чартера приобрели в сфере морских и воздушных перевозок. Однако, несмотря на то, что договоры морского и воздушного чартера имеют одинаковую правовую природу, они имеют ряд отличий. Это объясняется, в частности тем, что технические и экономические характеристики воздушных перевозок существенно отличаются от характеристик морских. Рассматриваются юридическая характеристика морского чартера, его особенности и место в системе договорного права. The most widely charter contracts acquired in the maritime and air transport. However, despite the fact that the contracts sea and air charter have the same legal nature, they are different. This is in particular the fact that the technical and economic characteristics of the air traffic characteristics differ significantly from the sea. The article examines the legal characterization of marine chartering its features, and its place in the law of contract.
Oсобенности договора морского чартера
Features contract of marine charter
Keywords: чартер; перевезення; сталійний час; контрсталійний час; фрахт; тайм-чартер; диспач; нотис; демередж; чартер; перевозки; сталийное время; контрсталийное время; фрахт; тайм-чартер; диспач; нотис; демерредж; charter; transportation; lay time; kontrstaliynyy time; freight; time charter; dispatch; a notice; demurrage