Особливості вимірювального контролю динамічних імпульсних показників якості електроенергії в мережах - Ванько, В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Описано три групи алгоритмів вимірювання динамічних імпульсних показників якості електроенергії для способу знаходження та контролю швидких імпульсних спотворень форми напруги мережі з використанням принципу комбінованої апаратно-програмної реалізації алгоритмів виявлення та відстежування досліджуваних сигналів. Наведено вирази для обчислення додаткових показників якості – миттєвої та усередненої швидкостей часової зміни напруги, а також охарактеризовано точності виявлення та вимірювання показників імпульсних спотворень напруги. Описано три группы алгоритмов измерения динамических импульсных показателей качества электроэнергии для способа обнаружения и контроля быстродействующих импульсных искажений формы напряжения сети с использованием принципа комбинированной аппаратно-программной реализации алгоритмов выявления и отслеживания исследуемых сигналов. Приведены выражения для вычисления дополнительных показателей качества – мгновенной и усредненной скоростей временного изменения напряжения, а также охарактеризовано точности обнаружения и измерения показателей импульсных искажений напряжения. It is described the three groups of electric energy quality dynamic impulse index measurement algorithms for the way of determination as well as the control of fast impulse corruptions of a network voltage form with the usage of the principle of combined apparatus program realization of investigated signal detection and tracing algorithms. The expressions for the calculation of additional quality indices – instantaneous and averaged speed of voltage time change are notified and as well the accuracies of voltage impulse corruption index detection and measurement are characterized.