Missile Strike Simulation in a Video Game Engine - Тошев, Олександр; Максимов, Олексій; Кіріакіді, Максим; Максимов, Максим; Toshev, Oleksandr; Maksymov, Oleksii; Kiriakidi, Maksym; Maksymov, Maksym (Видавництво Львівської політехніки, 2024)
У сфері сучасних комп’ютерних ігор (особливо в жанрі бойових стратегій, реалістичних стрільців від першої особи та інших військових ігор) складність віртуальних морських бойових механізмів і стратегій значно зростає. Збільшується попит на летальніші симуляції, щоб забезпечити максимально реалістичний досвід і більш складний ігровий процес для всіх гравців. Метою цього дослідження є створення моделі та інструменту, які можуть точно передбачити вплив протикорабельних ракет на кораблі, які беруть участь у різних ігрових сценаріях. Охоплюючи широкий спектр типів ракет, стратегій висадки, класів кораблів, типів літаків, варіантів систем розвідки, технологій радіоелектронної боротьби та різних систем протиповітряної та протиракетної оборони, симуляція включає як наступальні, так і оборонні сценарії, щоб переконатися у важливості протикорабельних ракет в ігрових сценаріях. По-перше, дослідження зосереджено на вдосконаленні моделей прогнозування для розрахунку шкоди, завданої ракетними ударами військово-морським силам суперника. По-друге, він спрямований на вдосконалення алгоритмів для визначення необхідної кількості ракет, щоб запобігти просуванню сил суперника, таким чином максимізуючи оперативну ефективність і результативність у оборонних місіях.

In the field of modern computer gaming (especially within the genre of war-game strategies, realistic first-person shooters and other warfare games) the complexity of virtual naval warfare mechanics and strategies significantly increases. There is a growing demand for advanced simulation tools to provide more immersive experience and more complex gameplay for all players. The goal of this research is to create a model and tool that can accurately predict the impact of anti-ship missiles on ships engaged in different game scenarios, considering a wide range of battle conditions. By encompassing a broad array of missile types, landing strategies, ship classes, aircraft types, reconnaissance options, electronic warfare technologies and various anti-air and missile defense systems, the simulation includes both offensive and defensive maneuvers to make sure that anti-ship missiles are important within the game scenarios. Firstly, the research focuses on enhancing prediction models for calculating the damage inflicted by missile strikes on opposing naval forces. Secondly, it seeks to refine algorithms for determining the required number of missiles to prevent rival player advances, thereby maximizing operational efficiency and effectiveness in defensive missions.
Симуляція ракетного удару у відеоігровому рушієві
Keywords: комп’ютерна гра; протикорабельні ракети; наведення ракети; морський десант; система моделювання; computer game; anti-ship missiles; missile guidance simulation; naval landing; simulation framework