Похилько, С. Ю.Степаненко, А. І.Орябінська, Л. Б.Карпенко, О. Я.Дуган, О. М.Моргун, Б. В.2014-11-052014-11-052014Детекція трансгенної сої у вітчизняних харчових продуктах та сортозразках, які вирощуються в Україні / С. Ю. Похилько, А. І. Степаненко, Л. Б. Орябінська, О. Я. Карпенко, О. М. Дуган, Б. В. Моргун // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2014. – № 787 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 274–280. – Бібліографія: 11 назв.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/24914Метою роботи було виявлення трансгенної сої в продуктах харчування та зерні, що вирощується в Україні. Розроблені тести будуть корисними для контролю розповсюдження ГМ сої серед сортового матеріалу нашої країни та дозволять закласти основи системи власного контролю за імпортованим та вітчизняним насіннєвим матеріалом і продуктами харчування з вмістом ГМ компонентів. The aim of the current work was to detect transgenic soybean in food products and plants grown in Ukraine. Tests developed by us are useful to control the proliferation of GM soybeans among high-quality material and will allow our country to lay the foundations of their own control of imported and domestic seed and food products containing GM ingredients.uaГМОсояхарчові продуктиПЛРтрансформаційна подія GTS 40-3-2GMOsoybeansfoodPCRtransformation event GTS 40-3-2Детекція трансгенної сої у вітчизняних харчових продуктах та сортозразках, які вирощуються в УкраїніArticle