Розроблення інформаційного вебресурсу для Центру Тьюторства та Менторства Національного університету "Львівська політехніка" - Смольський, Максим Андрійович; Smolskyi, Maksym Andriiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У сучасних умовах цифровізації освіти, ефективна комунікація зі студентською аудиторією вимагає наявності актуальних та зручних онлайн інструментів. Одним із таких рішень є створення інформаційного вебресурсу, який забезпечить доступ до новин, подій, програм підтримки та контактної інформації Центру [1]. Актуальність роботи полягає у необхідності підвищення поінформованості студентів про діяльність Центру, який надає підтримку у процесі навчання, адаптації, професійного розвитку та залучення до освітніх ініціатив. Подібні структури у закладах вищої освіти не мають достатньої цифрової присутності, що обмежує їхню ефективність і охоплення [2]. У процесі виконання роботи було проведено дослідження предметної області, визначено функціональні та нефункціональні вимоги до сайту, обґрунтовано вибір технологій для розробки. Для реалізації сайту було застосовано HTML, CSS, JavaScript та фреймворк Bootstrap. Важливою складовою реалізації стала інтеграція контенту з Google Sheets через Google Apps Script, що дало змогу змінювати вміст сайту без модифікації програмної частини [3]. Об’єктом дослідження виступає Центр Тьюторства і Менторства Національного університету “Львівська політехніка”. Предмет дослідження – розроблення інформаційного вебресурсу для поширення діяльності Центру та залучення студентської аудиторії. Метою роботи є створення простого та зручного у використанні вебсайту, який відображатиме структуру та діяльність Центру та забезпечуватиме доступ до актуальної інформації. Практичне значення проекту полягає у створенні ресурсу, який буде легко підтримуваний персоналом без необхідності технічних знань, сприятиме залученню студентів до програм Центру та покращуватиме видимість його діяльності в онлайн-просторі.

In the modern context of digitalization in education, effective communication with the student audience requires relevant and convenient online tools. One such solution is the creation of an informational web resource that provides access to news, events, support programs, and contact information of the Center [1]. The relevance of this work lies in the need to increase students’ awareness of the Center’s activities, which offers support in learning, adaptation, professional development, and involvement in educational initiatives. Similar structures in higher education institutions often lack a strong digital presence, which limits their efficiency and outreach [2]. During the implementation of this project, the subject area was studied, functional and non-functional requirements were defined, and the choice of development technologies was justified. The website was developed using HTML, CSS, JavaScript, and the Bootstrap framework. A key feature of the project was the integration of content with Google Sheets through Google Apps Script, which enabled content updates without modifying the program code [3]. The object of the study is the Center of Tutoring and Mentoring of Lviv Polytechnic National University. The subject of the study is the development of an informational web resource to promote the Center’s activities and engage the student audience. The aim of the project is to create a simple and user-friendly website that presents the structure and activities of the Center and ensures access to up-to-date information. The practical significance of the project lies in creating a resource that can be easily maintained by staff without technical knowledge, supports student engagement in Center programs, and enhances its online visibility. Key words: informational web resource, tutoring, mentoring, HTML, CSS, JavaScript, Bootstrap, Google Sheets, student support, integration, digitalization of education, adaptation, web interface. List of used sources: 1. Dyomin, S.V. (2021). Information Technologies in Education: Methodology and Practice. — Kyiv: Publishing Center of Taras Shevchenko National University. 2. Chukhlib, Yu.V. (2022). Use of Web Resources in the Practice of Educational Centers of Higher Education Institutions // Information Technologies and Learning Tools. — No. 1(91) [Electronic resource]. — Resource access mode: https://journal.iitta.gov.ua/index.php/itlt/article/view/4971 3. Google Developers. (2025). Extending Google Sheets with Apps Script. ) [Electronic resource]. — Resource https://developers.google.com/apps-script/guides/sheets access mode:
Development of an informational web resource for the Center for Tutoring and Mentoring at Lviv Polytechnic National University
Keywords: 6.122.00.00; інформаційний вебресурс; тьюторство; менторство; HTML; CSS; Javascript; Bootstrap; Google Sheets; підтримка студентів; інтеграція; цифровізація освіти; адаптація; вебінтерфейс. Перелік використаних джерел: 1. Дьомін; С. В. (2021). Інформаційні технології в освіті: методологія і практика. — К.: Вид. центр КНУ. 2. Чухліб; Ю. В. (2022). Використання вебресурсів у практиці освітніх центрів ЗВО // Інформаційні технології і засоби навчання. — №1(91) [Електронний ресурс]. — Режим доступу: https://journal.iitta.gov.ua/index.php/itlt/article/view/4971 3. Google Developers. (2025). Extending Google Sheets with Apps Script. [Електронний ресурс]. — Режим https://developers.google.com/apps-script/guides/sheets