Проблемні аспекти термінології та класифікації резервів підприємства - Астахова, М. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглядаються підходи вітчизняних та зарубіжних науковців до визначення категорії “резерв” в обліковій та економічній літературі. Приділена увага нормативно- правовому забезпеченню щодо формування та використання резервів на вітчизняних підприємствах. Розглянуто підходи до класифікації резервів та запропоновано способи її удосконалення. The article shows national and foreign concepts concerning definition of the “reserves” category of accounting and economical literature. Attention to formal and normative base of reserves forming and using of national enterprises were paid in this article. Existing methods of reserves classifications were shown and ways of their improvement were proposed.
Keywords: резерв; класифікація; reserves; classification