Стан і перспективи використання земельних ресурсів Волинської області - Панас, Р.; Денека, О.; Ковальчук, Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
На прикладі Волинської області розкрито основні проблеми земельних ресурсів України. Відзначено, що раціональне використання земель України основане на земельному законодавстві, дослідах наукових інститутів, вищих навчальних закладів, однак через недотримання рекомендацій використання та охорони земель як у Волинській області, так і в усій Україні залишається невирішеною проблемою. Пропонується посилити державний контроль за кожною земельною ділянкою незалежно від її форми власності. На примере Волынской области раскрыты основные проблемы использования земельных ресурсов Украины. В часности, отмечено, что рациональное использование и охрана земель в Украине базируетса на действующем земельном законодательстве, исследованиях научно-исследовательских и проектных институтов, высших учебных заведений, однако через несоблюдение всех ценных предложений и рекомендаций использование и охрана земель как в Волынской области, так и в целом по Украине остаётса нерешённой проблемой. Следовательно, предлагаетса усилить государственный контроль за каждым земельным участком независимо от формы его собственности. On the example of the Volyn region open for all the major problems of utilization Land Resources of Ukraine. In particular, it noted that sustainable use and protection of land in Ukraine is based on the existing land laws, research, research and design institutes, higher educational institutions, but not through the observance of all the valuable suggestions and recommendations of land use and protection both in the Volyn region, and in Ukraine as a whole remains an unsolved problem. Therefore, to solve this problem, we propose to increase state control over every land regardless of its ownership.
Состояниеи перспективы использования земельных ресурсов Волынской области
Status and prospects of use of land resources Volyn region
Keywords: раціональне використання земель; охорона земель; земельні ресурси