Екологічні фактори при гасінні пожеж - Шепітчак, Володимир; Левуш, Сергій (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2009)
Досліджений процес генерації мілкодисперсного вогнегасячого аерозолю з допомогою енергії перегрітої води і показана висока ефективність такого способу утворення вогнегасячого середовища. Перевага такого способу генерації аерозольних вогнегасних систем, в першу чергу, полягає в його екологічній чистоті, а також можливістю реалізації таких способів пожежного захисту об'єктів вибухонебезпечних класів.
Keywords: процес генерації; висока ефективність