The biomass usage as an energy source in choosing the enterprise’s location - Hrechyn, B. D. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
The article reflects the possibilities of biomass usage as an energy source while choosing the enterprise location. The connection between comprehensive resources management and supply chain at an enterprise is revealed. The advantages and long-term perspective of biomass usage on the Ukrainian market is described. Taking the biomass supply logistics as an example, the author analyzes and recommends for practical implementation the following ecologistical models: the model of maximum distances of energetically reasonable transportation for different types of biomass, the economic model, the model of heuristic choice of enterprise location due to narrowing the radius of biomass collection. Відображено врахування можливостей використання біомаси як джерела енергії під час вибору місця розташування підприємства. Розкрито зв’язок між комплексним управлінням ресурсами та ланцюгом постачання на підприємстві. Описано переваги використання та тривалу перспективу біомаси на ринку України. На прикладі логістики постачання біомаси проаналізовано і рекомендовано для застосування на практиці три екологістичні моделі: модель максимальних відстаней енергетично обгрунтованого транспортування для різних видів біомаси, економічну модель, модель евристичного вибору місця розташування підприємства за допомогою зменшення радіуса збору біомаси.
Використання біомаси як джерела енергії під час вибору місця розташування підприємства
Keywords: enterprise ecologistics; SCOR (supply-chain operations reference model); Total Resource Management; biomass supply logistics; ecologistical models; biofuel; renewable energy sources; business location; екологістика підприємства; SCOR (еталонна модель ланцюга постачання); комплексне управління ресурсами; логістика постачання біомаси; еко- логістичні моделі; біопаливо; відновлювані джерела енергії; розташування підприємства