Глубинное строение Кировоградского рудного района по данным геоэлектрических исследований - Николаев, И. Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Природа аномалий повышенной электропроводности на глубинах до 2,5 км определяется региональными метасоматическими преобразованиями пород, ведущими к образованию рудной минерализации (уран, золото, алмазы). Впервые для Кировоградского рудного района построена 2,5 D-модель распределения значений электросопротивления до глубины 100 км по результатам одномерной инверсии данных магнитотеллурического зондирования. Создана и уточнена трехмерная геоэлектрических модель земной коры и верхней мантии Кировоградского рудного района. Природа аномалій підвищеної електропровідності на глибинах до 2,5 км визначається регіональними метасоматичними перетвореннями порід, що ведуть до утворення рудної мінералізації (уран, золото, алмази). Вперше для Кіровоградського рудного району побудована 2,5D-модель розподілу значень електроопору до глибини 100 км за результатами одномірної інверсії даних магнітотелуричного зондування. Створена та уточнена тривимірна геоелектрична модель земної кори і верхньої мантії Кіровоградського рудного району. The nature of anomalies of the high electrical conductivity on depths to 2,5 km is defined by regional metasomatic transformations of the soils conducting to formation of ore salinity (uranium, gold, diamonds). For the first time for the Kirovograd ore area the 2,5Dmodel of distribution of values of electroresistance to depth of 100 km by results of one-dimensional inversion of MTS data is constructed. The three-dimensional geoelectrical model of Earth’s crust and the upper mantle of the Kirovograd ore area is constructed and specified.
Глибинна будова Кіровоградського рудного району за даними геоелектричних досліджень
Deep structure of the Kirovograd ore area according to geoelectric researches
Keywords: Кировоградский рудный район; геоэлектрические исследования; 3D геоэлектрическая модель; глубинное строение; полезные ископаемые; Кіровоградський рудний район; геоелектричні дослідження; 3D геоелектрична модель; глибинна будова; корисні копалини; the Kirovograd ore area; geoelectric researches; 3D geoelectric model; deep structure; minerals