Соціалізація особистості: до проблем методологічних підходів - Гарасимів, Т. З.; Іванишин, Т. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Розкриваються сутність і зміст методологічних підходів до пояснення процесу соціалізації особистості, аналізується також перспектива розроблення означеної проблеми. Проблема соціалізації особистості аналізується за результатами сучасних досліджень у цій галузі, запропоновано новий погляд на її стан у соціальній філософії, який відповідає потребам в знаннях про соціальний розвиток особистості, що склались у суспільстві на сучасному етапі. Раскрываются сущность и содержание методологических подходов к объяснению процесса социализации личности, анализируется также перспектива разработки этой проблемы. Проблема социализации личности анализируется на современных исследованиях в этой области, предложен новый взгляд на ее состояние в социальной философии, который отвечает потребностям в знаниях о социальном развитии личности, сложившихся в обществе на современном этапе. The article reveals the essence and meaning of methodological approaches to explain the process of socialization, analyzed the prospect of developing definite problem. The problem of socialization is analyzed on contemporary research in this area, offered a new perspective on its status in the social philosophy that meets the needs of a knowledge-social personality development prevailing in society today.
Социализация личности: к проблемам методологические подходы
Socialization: methodological approach to problems
Keywords: індивід; людина; особистість; індивідуальність; соціалізація; соціальна роль; модель; метода; методологічний підхід; индивид; человек; личность; индивидуальность; социализация; социальная роль; модель; метода; методологический подход; individual; person; personality; identity; socialization; social role models; methods; methodological approach