Організаційно-правові основи участі громадян в охороні державного кордону України - Мота, А. Ф. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Розглядаються нормативно-правова регламентація та можливі форми участі громадян в охороні державного кордону України. Така діяльність проаналізована на основі чинного адміністративного законодавства. Встановлено особливості залучення громадян до охорони державного кордону у складі державних органів та громадських об’єднань. Рассматривается нормативно-правовая регламентация и возможные формы участия граждан в охране государственной границы Украины. Такая деятельность проанализирована на основе действующего административного законодательства. Установлены особенности привлечения граждан к охране государственной границы в составе государственных органов и общественных объединений. In the article the legal regulation and the possible forms of participation of citizens in the protection of the state border of Ukraine. This activity is analyzed on the basis of the existing administrative legislation. The features to attract people to the protection of the state border as part of the state bodies and public associations.
Организационно-правовые основы участия граждан в охране государственной границы Украины
Organizational and legal print participation of citizen in the boundaries of ocran state borders of Ukraine
Keywords: громадяни; громадські формування; прикордонний наряд; охорона державного кордону; граждане; общественные формирования; пограничный наряд; охрана государственной границы; citizens; public formations; border guard; guarding the state border