Вимушені коливання гнучких трубчастих тіл, вздовж яких рухається суцільний потік середовища - Сокіл, Б. І.; Сокіл, М. Б.; Sokil, B.; Sokil, M. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Розроблено методику дослідження вимушених коливань трубчастих тіл малої згинної жорсткості, вздовж яких рухається зі сталою швидкістю суцільний потік однорідного середовища. Методика ґрунтується на поєднанні хвильової теорії руху та асимптотичних методів нелінійної механіки. Отримано співвідношення, які описують основні параметри динамічного процесу для як нерезонансного, так і резонансного випадків.

The method study of forced oscillations of the tubular body low bending stiffness along which moves at a constant speed continuous flow homogenous environment. The technique is based on a combination of the wave theory of motion and asymptotic methods of nonlinear mechanics. Correlations describing the basic parameters of the dynamic process for nonresonant and resonant cases.
Forced oscillations of the tubular body along which moves a continuous flow homogenous environment
Keywords: нелінійні коливання; дисперсійне співвідношення; хвильове число; частота; nonlinear vibrations; dispersion relation; wave number; frequency; 539.9