Підвищення ефективності систем управління підприємством за допомогою лобіювання корпоративних інтересів - Подольчак, Н. Ю. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Розглянуто активну стратегію щодо формування обмежень підприємства з метою підвищення рівня ефективності системи менеджменту. Також автор виділяє основні групи проблем, які виникають під час застосування активних дій формування обмежень. Проаналізовано світовий та вітчизняний досвід лобіювання корпоративних інтересів, на основі яких запропонована класифікація видів лобіювання. In this article it was considered the active policy of constraints forming in order to rise of management effectiveness. Author elucidated crucial groups of problems which appear in the process of using of active tools for constraints forming. Also foreign and national experience of lobbing was analyzed and proposed the lobbing classification.