Циклічні політичні процеси в Україні трансформаційного періоду: методологічні проблеми дослідження та викладання - Ротар, Наталія (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Аналізуються вузлові проблеми дослідження циклічних політичних процесів трансформаційного періоду. Найважливішими з них визначено проблеми структурування електоральних циклів та незалежні етапи, які нерівнозначні за тривалістю та змістовним навантаженням, проте забезпечують цілісність електоральних циклів; співвіднесення електоральних циклів з основними етапами демократизації; вплив політичної участі громадян на перебіг парламентських та президентських циклів. The article reveals key issues of research of cyclic political processes of the transformational period. The most significant of them are distinguished as follows: structuring of electoral cycles and independent stages, not equal by their duration and their essential importance, but provide integrity of electoral cycles; correlation of electoral cycles with main stages of democratization; citizens’ political participation impact on parliamentary and presidential cycles running.