Музей арт-інсталяцій в Коломиї - Лесняк, Наталія Олексіївна; Lesniak, Nadiia Oleksiivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Проєкт музею арт-інсталяцій у місті Коломия зроблено з метою створення особливого культурного простору, що буде впливати розвитку сучасного мистецтва в регіоні та підвищенню туристичної привабливості та відвідуваності міста. Об’єкт знаходиться у центральній частині Коломиї — на перехресті вулиць Театральна та Кобринського, позаду вже одного з найвпізнаванішого Музею Писанки. Дана локація вибрана з урахуванням пішохідної доступності, туристичних маршрутів та містобудівного планування. Музей має функціональну багатозональність: експозиційні зали для тимчасових та постійних інсталяцій, простір для майстер-класів, лекцій, культурних подій, а також інтегровану зону відпочинку, що вигідно взаємодіє з навколишнім міським середовищем. Архітектурна концепція поєднує сучасні рішення зі збереженням історичного контексту. Просторове вирішення формується на з’єднанні відкритих гнучких галерей, які забезпечують природне освітлення та зберігають умови для зовнішніх арт-інсталяцій.

Course Project on the Topic: "Museum of Art Installations in Kolomyia" was completed by student Lesniak Nataliia Oleksiivna, Group AR-41 Project supervisor: Rochniak Yu.A. The project of the Museum of Art Installations in the city of Kolomyia was developed with the aim of creating a unique cultural space that will contribute to the development of contemporary art in the region and enhance the city’s tourist appeal and visitor engagement. The site is located in the central part of Kolomyia — at the intersection of Teatralna and Kobrynskoho Streets, directly behind one of the city's most iconic landmarks, the Pysanka Museum. This location was selected due to its pedestrian accessibility, proximity to tourist routes, and its integration within the urban planning framework. The museum features a multifunctional spatial structure: exhibition halls for both temporary and permanent installations, areas designated for workshops, lectures, and cultural events, as well as an integrated relaxation zone that harmoniously interacts with the surrounding urban environment. The architectural concept combines contemporary design solutions with respect for the historical context. The spatial organization is based on a network of open and flexible gallery spaces, which ensure ample natural lighting and provide favorable conditions for outdoor art installations.
Museum of Art Installations in Kolomyia
Keywords: 6.191.00.00