Автоматизована система вимірювання показників якості повітря у приміщеннях - Волошин, Антон Ігорович; Voloshyn, Anton Ihorovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У дипломній роботі розглянуто процес створення автоматизованої системи для вимірювання показників якості повітря у приміщенні. Основна мета полягає в забезпеченні постійного моніторингу параметрів мікроклімату з можливістю перегляду інформації в режимі реального часу. Система реалізована у вигляді прототипу, що поєднує апаратну та програмну складові. Реалізовано зчитування екологічних даних, їх передавання на сервер, збереження у базі даних та виведення через веб-інтерфейс. Створено зручну веб-сторінку з відображенням актуальних значень і автоматичним оновленням без необхідності перезавантаження. У межах роботи проведено аналіз аналогічних рішень, обґрунтовано архітектуру системи, розроблено програмне забезпечення та протестовано працездатність проєкту. Окрему увагу приділено економічному обґрунтуванню, де розраховано вартість реалізації, а також оцінено потенційну ефективність розробки. Запропоноване рішення може бути використане в побуті, освітніх закладах або офісах для забезпечення базового екологічного контролю.

The bachelor’s thesis presents the development of an automated system for monitoring indoor air quality. The main objective of the project is to provide continuous tracking of environmental parameters with real-time data access through a web interface. The system integrates both hardware and software components to perform data acquisition, wireless transmission, server-side storage, and visualization of results. A web-based interface has been created to display up-to-date air quality indicators with automatic refresh, ensuring that the user always sees the latest values without needing to reload the page manually. The work includes a comparative analysis of existing solutions, justification of the chosen system architecture, implementation of the required software, and testing of the system under real-world conditions. An economic assessment was also carried out to evaluate the total cost of implementation and the feasibility of further scaling or practical deployment. The proposed system can be applied in households, educational institutions, or office environments to support basic environmental control and awareness.
Automated measuring air quality indicators system in indoor spaces
Keywords: 6.152.00.00