Гідрогелі на основі кополімерів хітозан-пр-полівінілпіролідон як носії лікарських препаратів - Будішевська, О. Г.; Попадюк, А. І.; Соломко, Н. Ю.; Воронов, С. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Встановлено оптимальні умови полімераналогічного перетворення Boc-захищених псевдополіамінокислот на основі глутамінової кислоти та диетиленгліколю в псевдополіамінокислоти з незахищеними первинними аміногрупами. Встановлено часові межі та діапазон концентрацій трифтороцтової кислоти, що забезпечують зняття Boc-захисту аміногруп з виходом вище 95 %. Ключові слова: псевдополіамінокислоти, Вoc-захист, аміногрупа. The optimal conditions of polymeranalogical transformation of Boc-protected “pseudo”- poly(amino acids) based on glutamic acid and diethylene glycol into “pseudo”-poly(amino acids) with primary amino groups have been studied. The trifluoroacetic acid concentrations and deprotection time which provide Boc-deprotection over 95 % have been determined. Keywords: psevdopoliamino acid, Boc-protected amino group.
Keywords: псевдополіамінокислоти; Вoc-захист; аміногрупа; сhitosan-gr-polyvinylpyrrolidone; pH-dependent hydrogel; drug-loading