Представництво прав, свобод та інтересів громадян в адміністративному судочинстві - Величко, Орест Миколайович (Приватний вищий навчальний заклад «Львівський університет бізнесу та права», 2019)
У дисертації проведено комплексне наукове дослідження представвництва прав, свобод та інтересів громадян в адміністративному судочинстві. Розглянуто наукознавче підґрунтя дослідження представництва прав, свобод та інтересів громадян в адміністративному судочинстві; розкрито зміст інституту представництва прав, свобод та інтересів громадян в адміністративному судочинстві. Проаналізовано принципи представництва прав, свобод та інтересів громадян в адміністративному судочинстві; визначено місце представництва прав, свобод та інтересів громадян в системі адміністративного судочинства; охарактеризовано зарубіжний досвід представництва прав, свобод та інтересів громадян в адміністративному судочинстві. Виокремлено особливості представництва в адміністративному процесі. Розглянуто законодавче забезпечення представництва прав, свобод та інтересів громадян в адміністративному судочинстві в деяких європейських країнах та Україні в контексті євроінтеграційних процесів. Окреслено напрями формування законодавчих основ представництва прав, свобод та інтересів громадян в адміністративному судочинстві. В диссертации проведено комплексное научное исследование представительства прав, свобод и интересов граждан в административном судопроизводстве. Рассмотрены науковедческих основу исследования представительства прав, свобод и интересов граждан в административном судопроизводстве; раскрыто содержание института представительства прав, свобод и интересов граждан в административном судопроизводстве. Проанализированы принципы представительства прав, свобод и интересов граждан в административном судопроизводстве; определено место представительства прав, свобод и интересов граждан в системе административного судопроизводства; охарактеризованы зарубежный опыт представительства прав, свобод и интересов граждан в административном судопроизводстве. Выделены особенности представительства в административном процессе. Рассмотрены законодательное обеспечение представительства прав, свобод и интересов граждан в административном судопроизводстве в некоторых европейских странах и Украины в контексте евроинтеграционных процессов. Определены направления формирования законодательных основ представительства прав, свобод и интересов граждан в административном судопроизводстве. The thesis contains a comprehensive scientific research on the representation of the rights, freedoms and interests of citizens in administrative legal proceedings. The scientific knowledge base of the study of the representation of the rights, freedoms and interests of citizens in administrative legal proceedings is considered; The content of the Institute for the representation of the rights, freedoms and interests of citizens in administrative legal proceedings is disclosed. The principles of representation of rights, freedoms and interests of citizens in administrative legal proceedings are analyzed; the place of representation of the rights, freedoms and interests of citizens in the system of administrative legal proceedings is determined; The foreign experience of representing the rights, freedoms and interests of citizens in administrative legal proceedings is described. The features of representation in the administrative process are singled out. The legislative provision of representation of the rights, freedoms and interests of citizens in administrative legal proceedings in some European countries and Ukraine in the context of European integration processes is considered. The directions of the formation of the legal basis for the representation of the rights, freedoms and interests of citizens in administrative legal proceedings are outlined.
Представительство прав, свобод и интересов граждан в административном судопроизводстве
Representation of the rights, freedoms and interests of citizens in administrative proceedings
Keywords: представництво; представник; адвокатська діяльність; адміністративний процес; адміністративне судочинство; законний представник; медіація; адміністративний суд; судова реформа; гармонізація законодавства; європейські стандарти; представительство; представитель адвокатская деятельность; административный процесс; административное судопроизводство; законный представитель; медиация; административный суд; судебная реформа; гармонизация законодательства; европейские стандарты; representation; representative; advocacy; administrative process; administrative proceedings; legal representative; mediation; administrative court; judicial reform; harmonization of legislation; European standards; 342.127.15.855[477]