Історія будівництва та реконструкція стадіону “Металіст” у Харкові - Малова, Анастасія (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Харківський стадіон «Металіст» побудовано в 1926 році. Історія «Металіста» включає в себе ряд ремонтів та велику кількість реконструкцій. В 2007 році почалась остання масштабна реконструкція стадіону в процесі якої було встановлено 24 унікальні опори. Конструкція чаші стадіону в цілому буда посилена із включенням інноваційних елементів в структуру конструкції стадіону. Сьогодні стадіон це величезний спортивний центр, ексклюзивна футбольна арена, яка може приймати різні міжнародні спортивні заходи. Kharkov stadium Metallist was built in the 1926. The history of Metallist includes some completions and a great number of reconstructions. In 2007 the last global reconstruction was started on the stadium. There were 24 unique supports mounted on the stadium. In whole the construction of Metallist was reinforced, a lot of innovative elements were added to the structure . Today it is the huge sport center, exclusive football arena, which can receive international sport activities and matches.
Conctructing and rebuilding the Мetalist stadium in Kharkiv
Keywords: Харків; стадіон «Металіст»; реконструкція; спортивний центр; Kharkov; Metallist stadium; reconstructions; sport center