Елементи теорії наномагнетизму - Пеленський, Р. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянено питання утворення магнітних полів у наносередовищах. Розкрито механізми утворення і функціонування подвійних шарів магнітних зарядів у приповерхневих шарах наноплівок та їх значення у створенні інформаційної системи наноплівкових структур. Issues of the formation of magnetic fields in the magnetic nanomedia have been examined. Mechanisms of the formation and functioning of the double layers of the magnetic charges in the pre-surface layers of nanofilms as well as their role in the creation of the information system of nanofilms structures have been revealed.