Logistic systems at the national level for reducing technogenic losses - Bublyk, M. I. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
The article scrutinises the specification of logistics systems at the national level in order to reduce the destructive impact of human activities on the environment and society. The composition and structure of the key indicators of technogenic load have been determined by economic activities. International experience of the establishing national logistics systems and their use to reduce man-made damage have been analyzed. It is shown that the current national logistics system is an important factor in the implementation of green economy policies. Актуалізовано доцільність застосування логістичних систем на національному рівні з метою зменшення деструктивного впливу господарської діяльності людини на довкілля й суспільство. Визначено склад і структуру за видами економічної діяльності основних показників техногенного навантаження. Проаналізовано світовий досвід створення національних логістичних систем та їх використання для зниження техногенних збитків. Показано, що сучасна національна логістична система є вагомим чинником впровадження політики зеленої економіки.
Застосування логістичних систем на національному рівні для зниження техногенних збитків
Keywords: technogenic losses; the national economy; economic activities; the national logistics system; policy green economy; політика зеленої економіки; техногенні збитки; національне господарство; види економічної діяльності; національна логістична система; техногенне навантаження