Ітераційні алгоритми та гіллясті дроби для факторизації поліномів у числових полях і банахових алгебрах - Обшта, А. Ф.; Шувар, Б. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Запропоновані ітераційні алгоритми для апроксимації коренів поліномів у банахових алгебрах, які мають лінійну збіжність, і побудовані відповідні аналоги гіллястих дробів. На їх основі для поліномів з числовими коефіцієнтами запропоновані ітераційні алгоритми з квадратичною збіжністю, які не асоціюються з ньютонівськими методами. Предложены итерационные алгоритмы аппроксимации корней многочленов в банаховых алгебрах, обладающие линейной сходимостью, и построены соответствующие аналоги ветвящихся дробей. На их основании для многочленов с числовыми коэффициентами построены итерационные алгоритмы с квадратичной сходимостью, не ассоциирующиеся с The iterative algorithms for approximating roots of polynomials in Banach algebras, which have linear convergence are proposed and corresponding analogues branched fractions are constructed. On their basis for polynomials with numerical coefficients proposed iterative algorithm with quadratic convergence, which is not associated with Newton methods.
Итерационные алгоритмы и ветвящиеся дроби для факторизации многочленов в числовых полях и банаховых алгебрах
The iterative algorithms and branching fractions for factoring polynomials in numerical fields and Banach algebras
Keywords: банахові алгебри; ітераційні алгоритми; гіллясті дроби; лінійна збіжність; квадратична збіжність; the Banach algebras; iterative algorithms; branching fractions; linear convergence; quadratic convergence; банаховы алгебры; ветвящиеся дроби; линейная сходимость; квадратичная сходимость; итерационные алгоритмы