Дослідження гідростатичного стану для тривимірного розподілу мас другого порядку сферичної та еліпсоїдальної Землі - Фис, М.; Черняга, П.; Бридун, А. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Запропоновано метод дослідження стану речовини в середині кульової та еліпсоїдальної Землі, функція розподілу якої є багаточленом другого степеня і референцної моделі PREM. Предложен метод исследования состояния вещества в середине сферической и эллипсоидальной Земли, функция распределения которой – многочлен второй степени, а также референцной модели PREM. The investigation methods of substance inside spherical and ellipsoidal Earth with the distribution function which is a polynomial of the second degree and reference frame model PREM is proposed.
Исследования гидростатического состояния для трехмерного распределения масс второго порядка сферической и эллиптической Земли
Research hydrostatic conditions for three-dimensional distribution of the masses of the second order of spherical and elliptical Earth
Keywords: гравітаційна енергія; потенціал; розподіл мас; еліпсоїд; апроксимація