Ідеологія архітектури в лаштунках системи “середовище-людина” - Антонов, Віктор (Видавництво Національного університет "Львівська політехніка", 2003)
Ідеологію, яку несе архітектура, розглянуто в світлі впливу людину архітектурного середовища. На основі філософських концепцій і сучасних наукових досліджень розкрито засоби цього впливу - або в термінах теорії інформації - мови та мовлення середовища. Простежується роль цих засобів у мистецтві та архітектурі. Коректність положень, яку пропонує автор, підтверджено експериментами в суміжних науках і вагомими, присутніми в статті, апробаціями.
Keywords: 72.01