Розроблення CRM системи для магазину ноутбуків - Микулич, Вадим Миколайович; Mykulych, Vadym Mykolaiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська кваліфікаційна робота присвячена дослідженню та реалізації CRM системи для магазину продажу ноутбуків. У першому розділі проведено аналіз існуючих CRM-систем, які використовуються у сфері торгівлі. Визначено переваги та недоліки подібних 7 рішень. Обрано основні напрямки для розробки власної системи, з урахуванням специфіки продажу комп’ютерної техніки. У другому розділі охарактеризовано предметну область і сформульовано вимоги до функціоналу системи. Відповідно до вимог проєкту, було обрано сучасні та ефективні інструменти реалізації. Для клієнтської частини використовується фреймворк Next.js у поєднанні з Tailwind CSS, що забезпечує швидку розробку, адаптивність та привабливий інтерфейс. Для серверної частини обрано NestJS з використанням TypeORM для роботи з базою даних PostgreSQL. Така зв’язка дозволяє створити надійну, масштабовану архітектуру із чітким поділом на модулі. У третьому розділі описано взаємодію користувача із системою, зокрема – роботу з клієнтською базою, обробку замовлень, ведення статистики продажу. Реалізовано логіку модулів, які відповідають за обробку даних та інтерфейс користувача. Четвертий розділ містить документацію щодо користування CRM системою, а також демонструє отримані результати. Система призначена для автоматизації процесів управління замовленнями, клієнтами та аналітикою в магазині продажу ноутбуків. Об’єкт дослідження – працівник магазину, який використовує CRM систему. Предмет дослідження – обробка даних клієнтів і замовлень у торговельній сфері. Мета дослідження: створити CRM систему для ефективного управління процесами в магазині ноутбуків. Результати: розроблено CRM систему, що забезпечує ведення клієнтської бази, облік замовлень та аналітичний модуль.

The bachelor's thesis is devoted to the research and implementation of a CRM system for a laptop retail store. The first chapter analyzes existing CRM systems used in the retail industry. The advantages and disadvantages of such systems are identified. The development priorities for the custom system were selected based on the specifics of laptop sales. The second chapter describes the subject area and formulates the functional requirements of the system. According to the project requirements, modern and efficient tools were chosen for implementation. The client side is developed using the Next.js framework in combination with Tailwind CSS, which ensures responsive design and a fast development process. The server side is implemented using NestJS and TypeORM, which interact with a PostgreSQL database. This stack enables the creation of a modular, scalable, and high-performance architecture. The third chapter describes the user interaction flow with the system, including customer management, order processing, and sales statistics. The logic of the modules responsible for both data processing and the user interface has been implemented. The fourth chapter contains documentation on how to use the CRM system and presents the obtained results. The system is designed to automate business processes related to managing orders, customers, and analytics in a laptop retail store. Object of the study – an employee of the store who uses the CRM system. Subject of the study – processing customer and order data in the retail domain. Purpose of the study: the aim of the study was to develop a CRM system for efficient management of business processes in a laptop store. Results: a CRM system has been developed, including customer database management, order tracking, and analytical modules.
Development of a CRM system for a laptop store
Keywords: 6.122.00.00; – CRM СИСТЕМА; АНАЛІЗ; ДАНІ; НОУТБУКИ; CRM SYSTEM; ANALYSIS; DATA; LAPTOPS