Розвиток ТОВ "Вагалон" шляхом оптимізації маркетингової стратегії підприємства - Кушнір, Юлія Володимирівна; Kushnir, Yuliia Volodymyrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Кушнір Ю.В., Фарат Д.О., (керівник). Розвиток ТОВ «Вагалон» шляхом оптимізації маркетингової стратегії підприємства. Бакалаврська кваліфікаційна робота. – Національний університет «Львівська політехніка», Львів, 2025. Оптимізація маркетингової стратегії є ключовим фактором ефективного функціонування сучасних торговельних підприємств в умовах динамічного конкурентного середовища. Успішна стратегія маркетингу базується на глибокому розумінні внутрішнього та зовнішнього середовища підприємства, фінансово-економічних показників, а також на застосуванні сучасних підходів до формування бренду, просування продукції та взаємодії з клієнтами. У роботі проаналізовано теоретичні основи маркетингової стратегії, охарактеризовано систему управління маркетингом та оцінки його ефективності. Здійснено діагностику фінансово-економічного стану ТОВ «Вагалон», виявлено недоліки чинної маркетингової стратегії та запропоновано комплекс заходів щодо її оптимізації. Особливу увагу приділено впровадженню CRM-систем, розвитку онлайн-продажів, оновленню маркетингової комунікації та формуванню нового позиціонування бренду. У роботі розроблено організаційний, маркетинговий і фінансовий плани реалізації запропонованих рішень. Об’єкт дослідження — маркетингова стратегія підприємства. Предмет дослідження — напрями оптимізації маркетингової стратегії ТОВ «ВаГалон». Мета дослідження — провести комплексний аналіз маркетингової діяльності підприємства та обґрунтувати напрями її вдосконалення. У результаті дослідження розроблено практичні рекомендації, спрямовані на підвищення ефективності маркетингової діяльності та зміцнення позицій підприємства на ринку.

Kushnir Y.V., Farat D.O., (Supervisor). Development of LLC "VaGalon" through Optimization of the Enterprise Marketing Strategy. Bachelor's Qualification Thesis. – Lviv Polytechnic National University, Lviv, 2025. Optimization of a marketing strategy is a key factor in ensuring the effective operation of modern trade enterprises in a dynamic and competitive environment. A successful marketing strategy is based on a thorough understanding of the internal and external environment of the enterprise, financial and economic indicators, and the application of modern approaches to branding, product promotion, and customer interaction. The thesis examines the theoretical foundations of marketing strategy, describes the management system and performance evaluation of marketing activities. A comprehensive diagnosis of the financial and economic state of LLC "VaGalon" was conducted, shortcomings of the current marketing strategy were identified, and a set of measures for its optimization was proposed. Particular attention is paid to the implementation of CRM systems, development of online sales, improvement of marketing communications, and formation of a new brand positioning. Organizational, marketing, and financial plans for implementing the proposed solutions were developed. Object of the research: the enterprise’s marketing strategy. Subject of the research: directions for optimizing the marketing strategy of LLC "VaGalon". Purpose of the research: to conduct a comprehensive analysis of the company's marketing activities and justify directions for its improvement. As a result of the research, practical recommendations were developed to enhance the effectiveness of marketing activities and strengthen the enterprise’s market position.
Development of Vagalon LLC by optimizing the company's marketing strategy
Keywords: 6.076.00.00; маркетингова стратегія; оптимізація; підприємство; CRM; онлайн-; marketing strategy; optimization; enterprise; CRM; online promotion; financial analysis; branding; customer orientation