Визначення оптимального значення кута зміщення кривошипів роликової формувальної установки з рекупераційним приводом - Ловейкін, В. С.; Почка, К. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Для роликової формувальної установки з рекупераційним приводом прослідковано зміну кутової швидкості та кутового прискорення кривошипа з моменту пуску і за усталеного режиму руху, визначено коефіцієнти нерівномірності руху, динамічності та узагальнений коефіцієнт оцінки руху за різних значень кута зміщення кривошипів: від ?? = 0 градусів до ?? = 180 градусів з кроком 10 градусів. У результаті проведених досліджень встановлено оптимальне значення кута зміщення кривошипів роликової формувальної установки з рекупераційним приводом. Regarding the roller forming plant with a recuperative drive, a change of an angular speed and an angular acceleration of the crank from the moment of setting in motion and under uniform movement were monitored; coefficients of non-uniformity of motions, coefficient of dynamics and motion rate generalized coefficient under different ranges of cranks’ offset angle: from ?? = 0 tо ?? = 180 with a step of 10 were determined. As a result of the researches performed the optimal value of the roller forming plants’ with a recuperative drive cranks was found out.