Оцінка ефективності корпоративних фірм Львівської області - Островерх, О. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Обґрунтована необхідність застосування сучасних підходів до оцінки ефективності сектору ділових одиниць у Львівській області. Для цього була сформована вибірка із 51 акціонерного товариства. Були зібрані дані про їхні фінансові результати, активи, чисельність зайнятих та матеріальні затрати упродовж 2007–2011 рр. Зроблені обрахунки за допомогою методу АСФ дали змогу оцінити ефективність кожної досліджуваної фірми по відношенню до усієї їхньої сукупності. The need to estimate the efficiency of the sector of business firms in the Lviv region was evaluated. Data on financial results, assets, number of employees and material expenses over the period of 2007-2011 for 51 joint stock firms meeting certain criterea was collected. Calculations were performed using DEA method which allowed us to characterize the efficiency of each of the researched firms relative to their entire population.
Estimation of the efficiency of corporate firms in the Lviv region
Keywords: фірма; акціонерне товариство; Львівська область; технологічна ефективність; метод АСФ; firm; joint stock company; Lviv region; technological efficiency; DEA