Цифровий метод вимірювання зсуву фаз - Іванців, Р. Д.; Марікуца, У. Б. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розглянуто прилади, які використовують для вимірювання зсуву фаз. Визначено похибку вимірювання зсуву фаз величиною 3° для частоти 30 кГц при величині частоти квантування 100 мГц; запропонована структурна схема фазометра з помножувачем частоти на 36 та обчислено похибку вимірювання зсуву фаз величиною 3° для частоти 30 кГц з допомогою такого фазометра.

The devices used for measuring the phase shift have been reviewed. The measurement fault of the phase shift with the value 3° for the frequency 30 kHz at the quantization frequency value 100 mHz has been defined. The structural scheme of the phase meter with frequency multiplier for 36 has been suggested. Calculated phase shift measurement fault for 3 degrees value at 30 kHz.
Keywords: 621.317.772