Інтелектуалізація транспортно-логістичної діяльності в єдиному інформаційному просторі - Катерна, О. К. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Досліджено принципи і положення, необхідних для розробки єдиного інформаційного простору ринку транспортно-логістичних послуг. Це дозволить зробити єдиний інформаційний простір всередині інформаційної логістичної системи транспортного ринку відкритим і доступним для всіх учасників. Визначені підходи, що можуть сприяти забезпеченню кластеризації інформації із застосуванням технічних, економічних і правових основ і особливостей реалізації для учасників транспортного ринку. Представлено значення інтелектуальних транспортних систем в єдиному інформаційному просторі. The article is addressed to the principles and contributions, which are necessary for the development of a unified information space of market transport and logistics services. This will make the united information space within information logistics system of transportation market is open and accessible to all participants. Was determined contributions that may promote providing of clustering information with use technical, economics and legal framework and implementation details for the participants of transport market. Was presented the role of intelligent transport systems in unified information space.
Intellectualization of transport and logistics activity in the single information area
Keywords: єдиний інформаційний простір; інтелектуальні транспортні системи; кластер; прогнозованість; системність; оптимізація; united information space; intelligent transport systems; cluster; predictability; system optimization