Перехідні процеси в асинхронному електроприводі з індивідуальною компенсацією реактивної потужності при втраті напруги живлення - Маляр, В. С.; Добушовська, І. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розглядається проблема розрахунку перехідних процесів в асинхронних двигунах, які працюють з паралельно увімкненими конденсаторами при втраті напруги живлення. В основу розробленого алгоритму покладено математичну модель асинхронного двигуна, в якій враховується явище витіснення струму в стержнях ротора і насичення магнітопроводу. The article discusses the problem of calculation transient processes in the asynchronous motors with capacitors switched in parallel that work in case of leakage of input voltage. The basis of the algorithm is a mathematical model of asynchronous motor that includes phenomenon of current extrusion in the bars of the rotor and magnetic saturation.
Keywords: асинхронний двигун; перехідний процес; ємнісна компенсація; asynchronous motor; transient processes; capacitive compensation