Підвищення ефективності повітророзподілу у приміщенні під час використання закручених струмин - Cухолова, І. Є. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Подано результати експериментальних досліджень подачі припливного повітря у приміщення повітророзподільником з утворенням закрученої струмини для створення інтенсивнішої турбулізації повітряного потоку. Проведено експериментальні дослід- ження за складеною матрицею планування двофакторного експерименту та отримано графічні залежності; побудовано номограми. Одержані результати цих досліджень дають змогу проводити інженерні розрахунки повітророзподілу із використанням закручених струмин. In this article results of experimental investigations of air supply into the room by air distribution device which creates twisted air jets for creation more intensive turbulization air flow in the room are presented. Experimental investigations in order to composed matrix were carried out; graphycal dependences have been obtained as well 2-factor chart has been design. Obtained results of these investigations give possibility to realize engineer calculations of air distribution with twisted air jets.
Keywords: повітророзподілювач; турбулізація; повітряна струмина; air distribution device; turbulization; air jet