Методологічні аспекти духовності міста - Криворучко, Ю. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Розглядається сучасна сакральна архітектура України в контексті суспільних та внутрішньоцерковних проблем. Ставиться завдання та пропонуються засоби повернення архітектурного та містобудівельного значення сакральних об’єктів та їх ролі у структурі та середовищі поселень. Досліджуються мережі сакральних об’єктів у містах та поняття духовності міста. Розглядаються планоструктуруючі та простороформівні функції сакральних об’єктів у містах. The modern church architecture of Ukraine in the context of public problems and problems inside the chnrches is considered. The task is set and the means of returning ogf architectnral and town-planning importance of sacral odjects and their roles in the structure and the environment of settlements are offered. The socral objects network organization in the cities and the definition of the spirit of the city are considered.