Використання озону для окиснення N2 до NO нітроген діоксидом - Кравченко, І. В.; Дишловий, В. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто хімічне та фотохімічне окиснення нітроген діоксидом молекулярного азоту до NO у присутності озону. Показано, що озон безпосередньо з молекулярним азотом не взаємодіє. Встановлено, що при підвищених концентраціях окисників при введенні озону в реагуючу суміш,що містить NO2,при некогерентному опроміненні спостерігається збільшення ступеня перетворення молекулярного азоту до NO. Запропонований механізм окиснення N2 до NO. The chemical and photochemical oxidation of nitrogen dioxide of molecular nitrogen to NO in the presence of ozone are studied. It is shown that ozone directly from molecular nitrogen that did not interact. It is found at elevated concentrations of oxidants with the introduction of ozone in the reactive mixture containing NO2,with incoherent radiation, an increase of degree of molecular nitrogen oxidation to NO.A mechanism of N2 to NO oxidation are formulation.
Keywords: молекулярний азот; нітроген діоксид; озон; окиснення; механізм; molecular nitrogen; nitrogen dioxide; ozone; oxidation; mechanism